Üzenetek:95
2004Titto!
Név: Greer Nighton
Adminisztrátor neve: Simon
Indok: Külsős program használata.
Tiltás időpontja: 2026.02.17. 23:58:24
Meddig tart a ban: Örök
Miért lettél kitiltva: A kitiltásom egy videó alapján került elbírálásra, ami a következő linkeken érhető el:
Untitled - Copy - Clipped GTA V with Medal.tv
Watch Untitled - Copy by simon_01 and millions of other GTA V videos on Medal. #gtav, #grandtheftautov, #onerp
medal.tv
Az indok egészen pontosan Aim használata, legalábbis én így vettem le Simon szavaiból az OOC chaten.
Min változtatnál, ha vissza jönnél a szerverre: Semmin nem változtatnék, mivel nem használtam csalást a szerveren. Egyetlen NVE packem van bent, ezen kívül semmi nincsen és nem is volt.
Összességében jogosnak érzed a tiltást: Nem érzem jogosnak a kitiltásomat, amit szeretnék is részletesen kifejteni, pontokba szedve. Az este, valamint a reggel folyamán volt időm átgondolni mi is hogyan történt. A ban pillanatában mivel egészen késő volt és korán indult a napom, nem feltétlen jutottak eszembe ezek.
A bírálat egyetlen recon alatt készült videó alapján történt meg, amivel önmagában nem lenne gond, ha teljesen egyértelmű lenne. Lehet ezzel vitatkozni, Simonnak egyértelműnek tűnt a videó. Ha alaposan megnézi valaki akár csak az egyik vagy mindkettő videót, feltűnően a kérdéses, utolsó lövésnél a torkolattűz teljesen más irányba néz, mint ahogy a karakterem áll a fegyverrel. Ha a fentebb leírt Aimot vagy scriptet, bármi ilyesmit használtam volna, attól még a torkolattűz ugyanúgy a pisztolyból jött volna, legalábbis én ezt feltételezem. Valamint, ha esetleg csak én néztem el és ennyire rosszul látszódik a tűz (Ami az első lövéseknél tökéletesen felvillan csak az utolsónál lesz érdekes), akkor is feltűnően látszik, hogy valami nem teljesen okés.
Habár a videón ez nem feltétlen látszódik, az első áldozat fejlövést kap és így esik ki az RP szálból. Az ellátás során kiderült, hogy a második személy azonban a testébe, hasába kapta a lövést. A találatok eltérőek voltak (fej és test), ami számomra nem egy konzisztens külső programra utal. Mint a videón is látszik a recon rendszerben is annak buggok. Elég ránézni arra, hogy végig -1 töltényem van a fegyverben. Esetleg arra, hogy a karakter olyan végig, mintha egy sínen mozogna (tipikus szinkronhiba, legalábbis én ezt vettem észre). Persze ezek elkerülhetetlen buggok/hibák, nem is a rendszert akarom ezzel lehúzni. Nem tudom pontosan, hogyan működik az anti-cheat rendszer, de nem kaptam figyelmeztetést vagy jelzést. Valamint ahogy a videó chatjén látszik az adminok sem kaptak semmiféle jelzést erről. Lehetséges, hogy én nem ismerem az anti-cheatet megfelelően, de egy ilyen szintű fegyverrántásra véleményem szerint bejelezne, ha valóban megtörtént volna és nem szinkronhiba miatt látszódott úgy. Azonnal felajánlottam az együttműködést és a gépem átvizsgálását is akár.
Sajnálom, hogy nem volt lehetőség egy részletesebb beszélgetésre az eset idején, mert éjfél körül már nem tudtam megfelelően reagálni írásban. OOC chatre le lett írva egy-két dolog, amire éjfélkor éppen nem volt túl sok energiám mit írni és le lett tudva az ügy. Az eset egy másodlagos karakteremmel történt, ezért végképp nem lett volna okom kockáztatni.
Végezetül szeretném kifejteni az esetről és hogy én mit látok benne. Ha megnézzük a videót, azt hogy az anti-cheat nem jelzett, hogy semmi okom nem volt a csalásra, valamint emellé bejön egy új pont is. Köztudott, hogy a FiveM szinkronja bizonyos helyzetekben tud eltéréseket okozni, számomra az jön le, hogy feltehetőleg szinkronhiba okozta a félreértést a két fél között. Szeretném még megemlíteni, hogy az eset és a jelzés között körülbelül 15 perc telt el. Nálam a visszamentés kereken 10 percre van beállítva, tudomásom szerint a legtöbb player ugyanígy használva, vagy még kevesebb idővel. Nem kifogásként írom ezt, csupán azért, mert úgy érzem, hogy ha az eset közvetlenül utána kerül kivizsgálásra, talán könnyebben tisztázható lett volna. Több korábbi lövöldözésről is rendelkezem felvétellel, ahol semmilyen rendellenes célzás nem látható.
Továbbra is nagyon szívesen lennék egy beszélgetésre az üggyel kapcsolatosan. Emellé bármikor szívesen megmutatom a GTA mappáját, valamint a GTAnál található összes többi mappát is, ahol látszódik az utolsó módosítás dátuma is.